סוף סוף הלידה הסתיימה. בנוסף למתנה הגדולה מכולן, נפטרת גם מכמה תופעות גופניות לא נעימות בכלל: צרבות, בצקות ברגליים, בחילות, גלי חום וכאבי גב. אבל גם מהשיער החזק והמלא שהיה לך בהריון תיפטרי, אחרי חודש בערך תתחיל הנשירה ואיתה הלחץ.
אפשר להירגע, מחקרים מוכיחים כי נשים רבות חוות נשירת שיער לאחר הלידה. אין צורך להילחץ, נשירה זו נובעת משינויים הורמונליים.
קצת רקע – למה אחרי לידה השיער במגמת ירידה?
מאה אלף זקיקי שיער מצטופפים להם יחדיו על הקרקפת שלנו. בכל זמן נתון כשמונים אחוזים מהם נמצאים בשלב של צמיחה והיתר בשלב מנוחה או נשירה. נשירה של מאה שיערות ביום הוא קצב נורמלי ובריא.
השערות מתחדשות כ- 25 פעמים במהלך החיים. שלב הצמיחה אורך כשש שנים אצל נשים, שלב המנוחה כשבועיים ושלב הנשירה כשלושה חודשים לערך….
בזמן ההיריון מתרחש תהליך של שינויים הורמונליים שמשפיעים גם על השיער. אם תהיתן מדוע השיער נראה בריא בזמן ההיריון זה משום שרובו נמצא בתהליך של צמיחה.
לאחר הלידה השיער חוזר למצבו הטבעי של מנוחה ושיערות רבות נושרות. הנשירה הזו יכולה להימשך בין חצי שנה לשנה.
כאמור זהו תהליך טבעי לחלוטין, הגוף מאזן את עצמו וחוזר לשגרה. לכן, הפתרון הכי טוב לנשירת שיער לאחר לידה הוא סבלנות.
הזמן אמנם יעשה את שלו אך אם תתני לו את כל העזרה הוא יעבוד לטובתך :
אז איך אפשר לעזור לו?
תספורת – מאוד חשוב לשמור על השיער בריא, ללא קצוות מפוצלים, לא כבד “ועייף”, בכל תקופת הנשירה. לכן תספורת כל שישה שבועות היא חלק חשוב בתקופה הזו. מדובר על 2-3 תספורות בסה”כ.
מוצרים – הקרקפת צריכה עזרה להאיץ את ההתעוררות שלה מתקופת “המנוחה”. לכן יש להשתמש במוצרים הממריצים את מחזור הדם של השערה ומחזירים אותה למצב של צמיחה. בכל מספרה יש מוצרים המותאמים לנשירת שיער או חיזוק השורשים, יש להתייעץ עם ספר על המוצר הנכון. חשוב לא להכביד עם מוצרי עיצוב כמו מוס ג’ל קרם לחות, בתקופה זו יש להשתמש כמה שפחות.
התנהלות עם השיער – מאוד חשוב לאסוף כמה שפחות ואם כן אז רופף. מתיחת השיער מחלישה את הקרקפת ומונעת מחמצן להגיע אליה. שימוש בפן, מחליק, מסלסל, כמה שפחות אם בכלל. מתיחה של השיער גורמת לשיער לצאת מהנקבוביות שלו.
כימיה- גוונים וצבעים לא גורמים לנשירה, אך בתקופת הנשירה לאחר הלידה עדיף כמה שפחות כדי לא להעמיס על השיער. החלקה וסלסול וטיפולי קריאטין למיניהם יחכו טיפה.
תזונה נכונה והורמונים –
לאחר הלידה חשוב לבדוק את המצב ההורמונלי והטבעי בגוף ולהחזיר אותו לאיזון בעזרת תזונה בריאה. חוסר במינרלים, אבץ וסידן מאיצים את נשירת השיער הם אף גורמים לעייפות ולחולשה גופנית כללית..
לכן, חשוב להרכיב תפריט דיאטטי שיכלול וויטמינים רבים כמו שיש בירקות, פירות, דגים, מוצרי חלב דלי שומן ובשר רזה. מומלץ להמעיט באוכל רווי שומן ובבשר אדום..
לאחר הלידה יש להרבות בשתיית נוזלים שמאפשרים את כל התהליכים ההורמונאליים בגוף. אין צורך לרוץ ולקנות תרופות נגד נשירה, הגוף והזמן יעשו את שלהם והשיער ישוב לצמוח כבעבר. כל שעלייך לעשות הוא לוודא שהוא מקבל את כל התנאים לעשות זאת.
אם הנשירה ממשיכה מעבר לחצי שנה, או מוגזמת ממש, יש להתייעץ עם מעצב השיער שלך ואולי לגשת לעשות בדיקות דם אצל רופא עור כדי להשלים ויטמינים.
הכי חשוב : תביאו ילדים ובואו להסתפר